nemPRO.nl
 
 
nu bereikbaar
085 - 485 1600

Koeldamp

De Lucas-Championnière is in Nederland beter bekend onder de naam “koeldampapparaat”. De officiële benaming is Pulvérisateur en is uitgevonden door Dr. Lucas Championnière, een Franse dermatoloog die rond 1917 het apparaat ontwierp als medicamentenverstuiver voor onder meer astmapatiënten.

Koeldamp apparaat Lucas Champonniere uitlegHet woord “koeldamp” komt oorspronkelijk uit het Duits. Hier werd het Külhdampfapparat genoemden is in het Nederlands verbasterd tot koeldampapparaat. De Lucas wordt niet meer gebruikt voor het vernevelen van medicamenten, maar des te meer voor het geven van warme en koude verstuivingen in de schoonheidssalon. Bij verstuiving op korte afstand van het gelaat is de nevel warm, waardoor de poriën gaan openstaan en op grotere afstand is de nevel koud, waardoor de poriën sluiten.

Het koeldampapparaat is uitermate geschikt voor de gevoelige huid of de vochtarme huid. Deze techniek heeft een verkoelend, verfrissend, kalmerend en een verwekend effect op de huid mede doordat er niet alleen water, maar ook een lotion in het apparaat gebruikt wordt. Je kunt dit apparaat gebruiken als voorbehandeling (verweken), na de oppervlakte- of dieptereiniging of na een massage, masker of pakking. Als finish over een make-up is ook een aanrader.

© 2019 NemPro | Algemene voorwaarden  |  Disclaimer  |  Siteconcept VIAdesign.nl  |  Technische realisatie sieronline.com