nemPRO.nl
 
 
nu bereikbaar
085 - 485 1600

Couperose behandeling

Bij couperose hebben we te maken met een netwerkje van kleine rode, soms blauwe bloedvaatjes op wangen, kin, neus en voorhoofd. Deze vaatjes zijn niet functioneel aangezien ze niet bijdragen tot het vervoer van het bloed naar het hart. Couperose is onschuldig, maar veel mensen vinden couperose wel vervelend – behalve dat het cosmetisch niet mooi is, kan couperose ook klachten geven.

Bij grote temperatuurverschillen kan het gezicht rood aanlopen en heel warm worden. In sommige gevallen is er sprake van rosacea. Dit is een chronische huidaandoening waarvan de oorzaak onbekend is. De meest voorkomende symptomen zijn roodheid in het gelaat, kleine bloedvaatjes oppervlakkig in de huid (couperose) en een branderig of stekend gevoel. Ook kunnen er kleine bultjes/puistjes tot wat grotere ontstekingen in de huid voorkomen. Bij couperose speelt met name erfelijke aanleg een rol: de sterkte van de vaatwanden is erfelijk bepaald. Veel buiten zijn in weer en wind en blootstelling aan UV-straling kunnen couperose verergeren.

© 2019 NemPro | Algemene voorwaarden  |  Disclaimer  |  Siteconcept VIAdesign.nl  |  Technische realisatie sieronline.com